In het kort

Topo4D is een landmeet- en expertisekantoor in Aalst.

icon_widget_image Beschikbaar op afspraak icon_widget_image Hof Somergem 58 9300 Aalst icon_widget_image +32 473 70 89 15 icon_widget_image info@topo4d.be

Ons volledig team is beëdigd als landmeter-expert en drone-piloot met Europees erkende licenties. 

Monitoring en zettingsmetingen

Het regelmatig
meten van dezelfde punten om eventuele verplaatsingen op te volgen

Welkom bij TOPO4D Landmeetkantoor, uw betrouwbare partner in landmeetkunde en geavanceerde monitoringoplossingen. Als toonaangevend landmeetkundig bedrijf begrijpen we het belang van nauwkeurige monitoring bij diverse projecten. Onze expertise in het monitoren van diverse projecten stelt ons in staat om veranderingen in de omgeving proactief te detecteren en te beheren, waardoor risico's worden geminimaliseerd en projecten soepel verlopen. Een cruciaal aspect van ons monitoringwerk omvat het meten van zettingen. Door de grond en structuren zorgvuldig te observeren en te meten, kunnen we potentiële stabiliteitsproblemen tijdig identificeren en effectieve oplossingen implementeren. Onze focus op precisie en betrouwbaarheid garandeert dat uw projecten worden uitgevoerd met maximale efficiëntie en veiligheid. Bij TOPO4D zijn we trots op onze juridisch conforme aanpak. We volgen strikte richtlijnen en normen om ervoor te zorgen dat al ons werk voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Ons team van experts staat klaar om u te ondersteunen bij al uw landmeetkundige en monitoringbehoeften, met een toewijding aan excellentie en klanttevredenheid.

Zowel volcontinu met autonome systemen als handmatige monitoring

Autonome systemen

inspectie wind turbine met drones

Door het gebruik van geavanceerde GPS-technologie kunnen bewegende structuren zoals bruggen, dammen en gebouwen continu worden gemonitord. Sensoren en geautomatiseerde meetapparatuur verzamelen voortdurend gegevens over de positie en beweging van de structuren, waardoor eventuele afwijkingen snel kunnen worden gedetecteerd zonder dat er een landmeter ter plaatse hoeft te komen.

Remote sensing voor grondverzakking:

Met behulp van remote sensing-technieken zoals satellietbeelden en drones kunnen landmeters grondverzakkingen en bodemdegradatie op afstand monitoren. Deze technologieën bieden regelmatige updates over veranderingen in het landschap, waardoor landmeters proactief maatregelen kunnen nemen om stabiliteitsproblemen te voorkomen, zonder dat ze fysiek ter plaatse hoeven te zijn.

Autonoom totaalstation metingen

Autonoom totaalstation voor spiegelmetingen op de werf: Door het gebruik van een autonoom totaalstation kunnen landmeters spiegels op de werf plaatsen om nauwkeurige metingen uit te voeren. Het totaalstation voert automatisch metingen uit op de geplaatste spiegels en stuurt de verzamelde data draadloos door naar een centraal systeem. Hierdoor kunnen landmeters op afstand de voortgang en eventuele veranderingen in het terrein volgen, zonder dat ze fysiek ter plaatse hoeven te zijn.

Ingebouwde sensoren in infrastructurele projecten:

Moderne infrastructurele projecten worden steeds vaker uitgerust met ingebouwde sensoren die automatisch verschillende parameters meten, zoals trillingen, spanningen en vervormingen. Deze sensoren leveren real-time gegevens over de gezondheid en prestaties van de infrastructuur, waardoor landmeters op afstand kunnen monitoren en ingrijpen wanneer dat nodig is, zonder dat ze fysiek aanwezig hoeven te zijn.

Manuele meetmethoden

Aerial drone Lidar scan laserscanning
fotogrammetrisch 3D model met drone
Volumebepalingen met drones

Orthofoto's en centimeter nauwkeurige opmetingen voor AS-BUILT plannen

Wij bieden hoogwaardige orthofoto's en nauwkeurige opmetingen aan die essentieel zijn voor de creatie van gedetailleerde AS-BUILT plannen. Onze technieken stellen ons in staat om elk aspect van uw project met uiterste precisie vast te leggen, wat resulteert in betrouwbare documentatie voor uw verdere planning en ontwikkeling. Deze dienst is bijzonder waardevol voor het documenteren van industrieel erfgoed en andere complexe structuren, waarbij een combinatie van 3D-scanning en fotogrammetrische technieken wordt gebruikt om zowel kostenbesparingen als gedetailleerde inzichten te realiseren .

Lidar Scanning en 3D Puntenwolken op basis van fotogrammetrie

Onze LiDAR scanning - en fotogrammetrische diensten produceren gedetailleerde 3D puntenwolken, die een fundament vormen voor diverse analytische en ontwerpdoeleinden. Deze technologieën zijn uitermate geschikt voor het in kaart brengen van complexe terreinen, gebouwen en het opmeten van infrastructuur assets en erfgoed, waarbij een hoge mate van detail en nauwkeurigheid vereist is. Wij zorgen ervoor dat u snel over nauwkeurige 3D-bestanden beschikt, die meetbaar zijn en, indien nodig, naar de exacte geolocatie gerefereerd kunnen worden.

3D Modelering en opmaak van digitale visualisaties of BIM Modellen

Door onze expertise in 3D-modelering kunnen wij levensechte digitale visualisaties en (BIM-)modellen creëren, die een onmisbaar hulpmiddel zijn in de hedendaagse bouw- en ontwerpindustrie. Deze modellen kunnen we linken aan slimme data waardoor tal van nieuwe mogelijkheden zich aanbieden wat resulteert in een diepgaand inzicht in uw projecten, waardoor u beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Werfopvolging grondverzet en volumebepalingen

Zowel met als zonder drones bieden wij diensten aan voor de opvolging van werven, waaronder het nauwkeurig meten van grondverzet en volumebepalingen. Deze dienst is van grote waarde voor aannemers, gemeenten en projectontwikkelaars die betrokken zijn bij grote bouwprojecten, infrastructuurwerken en algemene ontwikkelingsprojecten. Onze drones zijn uitgerust met RTK of PPK modules, waardoor we metingen kunnen uitvoeren met een positioneringsnauwkeurigheid tot op 2 cm op de X-, Y-, en Z-as, wat een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing oplevert ten opzichte van traditionele meetmethoden. Dankzij geavanceerde driehoeksmeetkunde kunnen we heel accurate volumebepalingen uitvoeren op onze drone metingen.

Nauwkeurig materiaal maakt het verschil

Geen alledaagse taak

Bij Landmeetkantoor TOPO4D geloven we in het samensmelten van traditionele landmeetkunde met innovatieve technologieën, en een van de meest indrukwekkende synergieën die we hebben ontdekt, is de combinatie van landmeetkundige ervaring met professioneel gebruik van drones voor opmetingen. Als bekwame landmeters-experten hebben we een diepgaande kennis van nauwkeurigheid en precisie die essentieel is voor het verzamelen van betrouwbare gegevens. Deze achtergrond stelt ons in staat om met precisie te meten en de vereiste nauwkeurigheid te handhaven, zelfs wanneer we werken met geavanceerde technologieën zoals drones. Drones bieden een reeks voordelen die de traditionele methoden aanvullen en verbeteren. Met drones kunnen we snel en efficiënt grote gebieden in kaart brengen, waardoor we tijd en kosten besparen voor onze klanten. Bovendien kunnen drones toegang krijgen tot moeilijk bereikbare of gevaarlijke terreinen, wat ons in staat stelt om zelfs de meest uitdagende opdrachten veilig en nauwkeurig uit te voeren. Onze opleiding en beëdiging door de rechtbank als landmeter-experten geeft ons een uniek voordeel als het gaat om het gebruik van drones voor metingen. We begrijpen de complexiteit van terreinmodellering en cartografie, waardoor we de dronevluchten nauwkeurig kunnen plannen en de verzamelde gegevens op een zinvolle manier kunnen analyseren. Dit resulteert in opmetingen van de hoogste kwaliteit, waarop onze klanten kunnen vertrouwen. Door de combinatie van traditionele landmeetkunde met geavanceerde drone-technologieën bieden wij bij TOPO4D een ongeëvenaarde service die voldoet aan de behoeften van onze klanten in diverse sectoren. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen bij uw volgende project.
drone opmeting met fixed wing mapping toestel fotogrammetrie mapping with drone

Een voorbeeld van wat we kunnen:

Gallery
Een vergelijkende studie:

Hoogtemetingen met of zonder drone?

Vergelijking tussen Klassieke Hoogtemeting en Drone-Hoogtemeting

Projectomschrijving:

Voor een groot bouwproject in een stedelijke omgeving moeten nauwkeurige hoogtemetingen worden uitgevoerd om de topografie van het terrein in kaart te brengen. We trachten een vergelijking te maken tussen de traditionele methode van hoogtemeting met een GNSS-toestel en een totaalstation, en de modernere aanpak met behulp van een drone.

Traditionele Hoogtemeting:

Nauwkeurigheid: De traditionele methode van hoogtemeting met een GNSS-toestel of totaalstation staat bekend om zijn hoge nauwkeurigheid, met een typische nauwkeurigheid van enkele centimeters tot millimeters, afhankelijk van de omstandigheden.

Kostprijs: Hoewel GNSS-toestellen en totaalstations een aanzienlijke investering vereisen in termen van apparatuur en gespecialiseerd personeel, bieden ze over het algemeen een goede prijs-kwaliteitverhouding voor nauwkeurige hoogtemetingen.

Tijdsduur: Het uitvoeren van hoogtemetingen met traditionele apparatuur kan relatief lang duren, vooral bij complexe terreinomstandigheden. Het vereist ook een grondige voorbereiding en nauwkeurige uitvoering ter plaatse.

Drone-Hoogtemeting:

Nauwkeurigheid: Hoewel drones steeds geavanceerder worden, is de nauwkeurigheid van hoogtemetingen met een drone over het algemeen iets lager dan die van traditionele methoden. Typische nauwkeurigheidsniveaus variëren van enkele centimeters tot decimeters, afhankelijk van factoren zoals vlieghoogte, sensorresolutie en vliegcondities.

Kostprijs: Het gebruik van een drone voor hoogtemetingen kan initieel duur lijken vanwege de aanschaf van de drone en bijbehorende sensoren, maar op de lange termijn kan het kosteneffectief zijn vanwege de snelheid en efficiëntie van de metingen.

Tijdsduur: Met een drone kunnen hoogtemetingen snel worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld, met een vluchtsnelheid van 5 meter per seconde kan een groot gebied in korte tijd worden gedekt, waardoor de totale projectduur aanzienlijk wordt verkort in vergelijking met traditionele methoden.

Conclusie:

Hoewel traditionele hoogtemetingen bekend staan om hun hoge nauwkeurigheid, zijn drone-hoogtemetingen een aantrekkelijk alternatief vanwege hun snelheid, efficiëntie en relatief lagere kosten op lange termijn. Daarnaast is er ook veel meer data beschikbaar door middel van de drone opmeting waardoor deze vaak alsnog nauwkeuriger is dan de klassieke opmetingen. De keuze tussen beide methoden hangt dan ook af van de specifieke vereisten van het project, inclusief de gewenste nauwkeurigheid, budget en tijdlijn.

landmeter expert met drone licentie en ervaring

Onze drone diensten:

Waarom samenwerken met de drone piloten van TOPO4D Landmeetkantoor?

1. Professionele en Gecertificeerde Piloten:

TOPO4D Landmeetkantoor beschikt over een team van professionele en gecertificeerde drone-piloten. Onze piloten hebben uitgebreide ervaring en zijn volledig opgeleid om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Met hun expertise kunnen wij nauwkeurige en betrouwbare drone-opnamen leveren voor een breed scala aan toepassingen.

2. Geavanceerde Technologie:

Wij maken gebruik van de nieuwste drone-technologieën om hoogwaardige en gedetailleerde opnamen te maken. Onze drones zijn uitgerust met geavanceerde camera’s en sensoren die nauwkeurige metingen mogelijk maken, zelfs in complexe omgevingen. Met onze geavanceerde technologie kunnen wij onze klanten voorzien van waardevolle gegevens en inzichten voor hun projecten.

3. Flexibiliteit en Efficiëntie:

Drone-opnamen bieden een ongeëvenaarde flexibiliteit en efficiëntie voor een breed scala aan toepassingen. Onze drone-piloten kunnen snel en gemakkelijk luchtfoto’s en videobeelden vastleggen vanaf verschillende hoogtes en hoeken, waardoor ze in staat zijn om complexe terreinen en structuren in kaart te brengen met minimale verstoring van de omgeving.

4. Kostenbesparing en Tijdwinst:

Door gebruik te maken van drones kunnen klanten aanzienlijke kostenbesparingen realiseren en tijd besparen in vergelijking met traditionele landmeetmethoden. Onze drone-opnamen zijn snel en efficiënt, waardoor projecten sneller kunnen worden afgerond en de noodzaak voor dure apparatuur en mankracht wordt verminderd.

5. Veelzijdige Toepassingen:

Drone-opnamen hebben een breed scala aan toepassingen, variërend van terreinmodellering en volumemeting tot inspectie van infrastructuur en marketingmateriaal. Onze drone-piloten zijn ervaren in het uitvoeren van diverse taken en kunnen op maat gemaakte oplossingen bieden die voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten. Met TOPO4D Landmeetkantoor kunt u vertrouwen op een partner die u voorziet van innovatieve en veelzijdige drone-oplossingen voor al uw projecten.

drone piloot Vanden Avenne Guillaume diverse drone diensten en opmetingen

Contacteer ons gerust

    × Hoe kan ik je helpen?