In het kort

Topo4D is een landmeet- en expertisekantoor in Aalst.

icon_widget_image Beschikbaar op afspraak icon_widget_image Hof Somergem 58 9300 Aalst icon_widget_image +32 473 70 89 15 icon_widget_image info@topo4d.be

Fotogrammetrie

Fotogrammetrie, een methode voor de interpretatie en het opmeten van objecten en gebieden op basis van beelden, is handig bij het bepalen en beschrijven van de vorm en afmeting (geometrie) en ligging van objecten. In het verleden werd de techniek voornamelijk toegepast binnen geodesie en karteringen. Hierbij werd de vorm van de aarde in beeld gebracht en werden kaarten gemaakt uit luchtfoto’s. De fotogrammetrie wordt tegenwoordig steeds breder ingezet. Bijvoorbeeld in andere disciplines zoals de chirurgie, biologie, forensisch onderzoek, civiele techniek en natuurlijk de architectuur en bouwtechniek.

Met Topo4D kunnen we dit aanbieden voor verschillende toepassingen, zowel van op de grond als vanuit de lucht.

Via deze link kan u een voorbeeld zien van volumebepalingen waarbij we de data rechtstreeks kunnen delen en ter bewerking aanbieden.

Drones

1 werf - veel mogelijkheden

dsm orthofoto werf strukton
Nauwkeurigheid naar wens

Zowel vanop de grond als vanuit de lucht met drones

eenvoudig

Lidar smartphone

Zelfs met een smartphone met een lidar sensor kunnen we reeds gedetailleerde fotogrammetrische opmetingen maken in een stelsel naar keuze.

Camera

4K

Met een geavanceerde fotocamera kunnen we bepaalde objecten in detail uitwerken. Dit is van toepassing bij erfgoed en archeologie, strafonderzoek, gaming en film industrie, ...

uit de lucht

Drones

Dankzij drones zijn we in staat om grote gebieden in kaart te brengen, zo kunnen we makkelijk 3km² karteren in een uurtje tijd.

Enkele voorbeelden - klik en probeer

Mogelijkheden

Zowel online als offline beschikbaar. Deze data kan verder worden bewerkt in cad software.
Volumebepaling

Met drones kunnen volume's snel en accuraat worden bepaald. Zo is het niet nodig om alles te wegen, en kan het volume ook worden bepaald wanneer het niet toegankelijk is voor de landmeter.

Vanuit de lucht kunnen we uiterst nauwkeurig en snel een As-Built maken na de uitvoering. Dit kunnen we dan eenvoudig opleveren in een puntenwolk, mesh of een CAD- of 3D model volgens de wensen van de klant.

Door op regelmatige basis over een werf te vliegen kunnen we aan de hand van specifieke software duidelijk de voorruitgang opvolgen en de werken controleren. Dit kan ook met een smartphone zoals in onderstaand voorbeeld.

  Andere voorbeelden

Hieronder enkele weergaven van andere werven.

  Naam verplicht

  Email verplicht

  Bericht

  CAPTCHA code:
  captcha

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verstuur”

  Gratis offerte!

  Contacteer ons

  Email: info@topo4d.be

  GSM: 0032473708915

  × Hoe kan ik je helpen?