fbpx

In het kort

Topo4D is een landmeet- en expertisekantoor in Aalst.

icon_widget_image Beschikbaar op afspraak icon_widget_image Hof Somergem 58 9300 Aalst icon_widget_image +32 473 70 89 15 icon_widget_image info@topo4d.be

Drone diensten

Topo4D heeft een breed aanbod aan Drone diensten. Zo doen wij volumebepalingen, inspecties en plaatsbeschrijvingen met drones indien deze een meerwaarde vormen of efficiënter zijn. Ook kunnen we as-builts maken en werven gedetailleerd opvolgen vanuit de lucht.

Drones
Onze werkmethode

Uitvoering van A tot Z

pre-flight

Voorbereiding

Wij bereiden onze vluchten grondig voor door het aanvragen van de nodige toelatingen en informatie. Daarnaast stellen wij steeds een uitgebreide risicoanalyse op.

Flight

Vluchtuitvoering

Ook tijdens onze vluchten staat veiligheid centraal. Zo zorgen wij voor de nodige aanduidingen van de opstijg- en landingszones en staan wij steeds in contact met het luchtverkeerscentrum.

Post-flight

Verwerking

Na de vlucht verwerken wij de gegevens en leveren we deze op aan de werfleider / opdrachtgever.

Veiligheid is prioriteit

Altijd veilig!

Voor iedere uitvoering schrijven wij steeds een uitgebreide risicoanalyse omtrent de uit te voeren vlucht. Daarnaast zijn al onze piloten voorzien van de juiste beschermingsmiddelen en beschikken ze steeds over een VCA.
Onze mogelijkheden

Diensten

Volumebepaling

Met drones kunnen volume's snel en accuraat worden bepaald. Zo is het niet nodig om alles te wegen, en kan het volume ook worden bepaald wanneer het niet toegankelijk is voor de landmeter.

Vanuit de lucht kunnen we uiterst nauwkeurig en snel een As-Built maken na de uitvoering. Dit kunnen we dan eenvoudig opleveren in een CAD- of 3D model volgens de wensen van de klant.

Door op regelmatige basis over een werf te vliegen kunnen we aan de hand van specifieke software duidelijk de voorruitgang opvolgen en de werken controleren.

  Andere diensten

Inspecties

Met onze toestellen kunnen wij inspecties uitvoeren daar waar het voor mensen minder toegankelijk is. Zo kunnen wij volgende zaken inspecteren: fakkeltips, tanken voor water, graan of andere goederen, GSM zendmasten, hoogspanningsmasten, dakgoten of daken in het algemeen en toren schouwen. Dit doen we steeds met een toestel die voldoet aan de specificaties van de opdracht. Wanneer er een derogatie moet worden aangevraagd vragen we deze aan zodat we de uitvoering probleemloos kunnen doen, en communiceren we dit steeds met de opdrachtgever.

Plaatsbeschrijvingen

Drones vormen een ideaal hulpstuk om snel en efficiënt plaatsbeschrijvingen te maken van grotere gebieden. Zo kunnen we bijvoorbeeld snel een grote werf in beeld brengen op een vaste datum, waarmee er bij een eventueel schadegeval kan worden aangetoond of de schade wel of niet aanwezig was op het moment van de opname. Dankzij hun “point of view” kan duidelijk worden gezien hoe de situatie ter plaatse is op een bepaald moment. Dit kan ook worden gebruikt als bewijsstuk tijdens eventuele gerechtsgeschillen.

Promotiedoeleinden en marketing

Indien gewenst kunnen we onze drones ook gebruiken om mooie bedrijfsrapportages te maken, of om prachtige beelden te maken van evenementen. Dit doen we in samenwerking met een professionele en ervaren cameraman.

  Naam verplicht

  Email verplicht

  Bericht

  CAPTCHA code:
  Om CAPTCHA te kunnen gebruiken moet je plugin Really Simple CAPTCHA installeren.

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verstuur”

  Gratis offerte!

  Contacteer ons

  Email: info@topo4d.be

  GSM: 0032473708915