fbpx

In het kort

Topo4D is een landmeet- en expertisekantoor in Aalst.

icon_widget_image Beschikbaar op afspraak icon_widget_image Hof Somergem 58 9300 Aalst icon_widget_image +32 473 70 89 15 icon_widget_image info@topo4d.be
  /  Standards   /  PV Van Afpaling
PV van grensbepaling

PV Van Afpaling

Net als de meeste landmeetkantoren voert Topo4D ook afpalingen en grensbepalingen uit. Dit doen we zowel voor particulieren als in opdracht van de rechtbank.

Het technisch gedeelte van het grensonderzoek mag dan ook enkel maar door een beëdigd landmeter-expert worden gedaan.

De bedoeling van een PV van Afpaling is om een duidelijke juridische grens vast te leggen tussen twee percelen die naast elkaar liggen. Hiervoor vragen we informatie op bij de gemeente, het kadaster, atlassen der buurtwegen, en info van bij de notaris.

Op basis van dergelijke bestaande bronnen, en de bestaande toestand is de landmeter, dankzij zijn relevante kennis de ideale persoon om de grens te bepalen.

Dit kan onder de vorm van een gerechtelijke afpaling, in opdracht van de rechtbank, of aan de hand van een afpaling in der minne. Bij deze vorm komen de partijen onderling overeen om een landmeter aan te stellen om hun grens te bepalen. Deze grenslijn kan dan worden vastgelegd door grenspalen, en een plan, met akkoord van de partijen.

Hieruit volgt een Proces-Verbaal, wat ter registratie kan worden aangeboden om iedere vorm van discussie te vermijden en eventuele burenruzies te ontlopen.

 

 

Een beëdigd landmeter-expert is de ideale persoon om een PV van grensbepaling uit te voeren.